Your Magic Blog: ILMU NAFAS, RAHSIA KEHIDUPAN

Monday 19 August 2019

ILMU NAFAS, RAHSIA KEHIDUPANDulu saya pernah mengalami perasaan rendah diri yang sangat kuat serta perasaan malu yang tidak bertempat.

Ini sebuah masalah besar bagi saya. Mengapa? Kerana saya ingin melakukan sesuatu yang mengikut fikiran saya perlu dan penting akan tetapi perasaan rendah diri dan rasa malu jadi penghalang.

Agak lama baru saya fahami akan kaitan fikiran dan perasaan dengan pusat-pusat tenaga di badan. Ternyata perasaan yakin dan berani itu adalah sebuah tenaga yang di jana oleh pusat tenaga.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Keyakinan diri sangat bergantung kepada kekuatan tenaga dari chakra pusat, lokasinya di perut. Jika pusat tenaga ini lemah, memang sangat pasti seseorang akan mengalami rasa rendah diri dan rasa malu yang rendah bahkan kritikal.

Selain itu, ia menyebabkan seseorang terlalu banyak fikir, terlalu banyak pertimbangan dan sering ragu-ragu. Fikiran sering berilusi yang mengada-ngada, tidak benar dan tidak ada.

Dari segi fizikal pula, seseorang akan mengalami masalah kesihatan pencernaan dan penghadaman.

Memahami hakikat ini membuat saya mencari solusi. Ini tidak boleh jadi. Sampai bila hidup begitu, selalu suka memencilkan diri, hidup dalam dunia kecil hasil ilusi sendiri.

Ilmu pernafasan memberikan saya perubahan yang sungguh luar biasa. Latihan pernafasan yang benar membuat tenaga terkumpul dengan baik dan padat di chakra pusat, yang kemudian limpahan tenaga itu akan mengisi dan menguatkan pula chakra-chakra lainnya.

Sebab itu saya sangat suka dan sentiasa menjaga latihan pernafasan. Kerana saya telah mengalami sendiri manfaat-manfaatnya. Bukan teori semata, tapi pengalaman secara langsung.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Nafas adalah penawar, nafas adalah ubat, nafas adalah keyakinan, nafas adalah isi, nafas adalah hidup. Orang suka mencari solusi di luar, padahal di dalam diri ada semuanya, bekalan lengkap tiada kurang.

Sangat sayang, ramai orang suka hasil yang segera. Belajar ilmu nafas mahu segera hasilnya. Kalau sehari dua tiada nampak perubahan yang diinginkan, dia terus stop latihan. Ini mental instant. Mental yang tidak tahan banting. Mental loser.

Kita tidak akan menghargai sesuatu yang kita dapat bukan dari hasil perjuangan yang berat.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Selain pernafasan, cara alternatif paling mudah untuk menguatkan cakra pusat adalah dengan memakai batu permata kuning seperti citrine, amber, sandstone, tiger eyes, cat eye dan apa apa yang kuning. Paling owsem adalah sunstone, akan membuat cakra pusat bersinar terang benderang.

Tapi pastikan, sistem energi anda dan energi dari batu sudah di tuning atau diselaraskan. Ia umpama setting antena astro, perlu setting agar frekuensi antara antena dan pusat pemancar siaran utama bertemu harmoni.

Begitulah ceritanya. Semoga tercerahkan.

... Love no Limit ...
- Master Umar Paranorms -

1 comment:

 1. numpang promote ya min ^^
  bosan tidak tahu harus mengerjakan apa ^^
  daripada begong saja, ayo segera bergabung dengan kami di
  F*A*N*S*P*O*K*E*R cara bermainnya gampang kok hanya dengan minimal deposit 10.000
  ayo tunggu apa lagi buruan daftar di agen kami ^^
  || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802 ||


  ReplyDelete

BAHAGIA DAN BERLIMPAH

BAHAGIA DAN BERLIMPAH Kondisi hidup mengikuti kondisi hati. Di sini, hati mewakili emosi dan perasaan. Perasaan itu sifatnya magnetik. Ia ...